Naravno zdravljenje

Homeopatska zdravilaHomeopatija je vrsta dopolnilnega zdravljenja. Oče homeopatije, nemški zdravnik Samuel  Hahnemann (1755 – 1843) je pri svojem zdravljenju izhajal iz načela, da »podobno zdravi podobno«.

Homeopat pri zdravljenju upošteva navade, notranje občutke, zunanje izražanje, prehrano, klimo, odnose, delo, ustvarjalnost, spanje, sanje, spolnost,… Izoblikuje si ključno podobo o notranji energiji, ki je ovirana na svoji poti in zagotovi poglobljeno zdravljenje duha in materije.

Homeopatska zdravila so naravnega izvora. Sestavljena so iz mineralov, kovin in živali, povzročiteljev človeških bolezni in tudi iz virov sevanja.  Vsako homeopatsko zdravilo ima svojo podobo, ki ponazarja določeno okoliščino in stanje duha.

Homeopatska zdravilaZ razumevanjem celostne slike pacienta lahko homeopat istočasno zdravi duha, telo in dušo in s tem doseže globok, dolgotrajen zdravilni učinek.

Da dobimo majhne odmerke, ki so potrebni za homeopatsko zdravljenje, moramo aktivne snovi razredčiti. Postopek se imenuje potenciranje. Včasih v homeopatskem zdravilu ni več aktivne snovi. Ta pojav najlaže primerjamo s človekom, ki gre čez zasneženo polje. Ko pride do konca polja, ostanejo za njim samo odtisi nog v snegu. Čeprav je v homeopatskem zdravilu le še nekaj molekul aktivne sestavine ali sploh nič več, pa ostanejo njegove »stopinje« nastale ob pretresanju in opravijo potrebno delo v organizmu.

Homeopatska zdravila so danes dostopna vsakomur.