InterX

Zdravljenje z neinvazivno interaktivno nevrostimulacijo, ki spodbuja naravne zmožnosti organizma za uravnavanje bolečine in rehabilitacijo po poškodbah. Gre za medicinski pripomoček InterX, ki deluje na osnovi elektrostimulacije. S pomočjo dveh koncentričnih elektrod preko kožne površine stimulira živčni sistem, kateri se optimalno odzove na poškodbo, vnetje oziroma bolečino ter sproži organizmu lastne procese zdravljenja prizadetega tkiva. Postopek je učinkovit, hkrati pa povsem varen, neinvaziven in nima stranskih učinkov.

Prednost tehnologije InterX deluje principu povratnih informacij, s pomočjo katerega se električni dražljaji prilagajajo impedanci pacientove kože. Električne lastnosti kože in podkožnega tkiva se zaradi poškodbe ali vnetja spremenijo, med terapijo pa se odzivajo na elektrostimulacijo. Naprava InterX zaznava te spremembe in jim nenehno prilagaja stopnjo in vrsto električnih impulzov, s tem pa preprečuje, da bi se telo privadilo na stalno stimulacijo in jo ignoriralo, k čemur sicer spontano teži. Ker aparat zaznava impedanco kože in s tem prizadeta področja oziroma mesta, ki so z njimi nevrološko povezana, terapevtu omogoča določiti tiste točke na koži, kjer bo učinek stimulacije optimalen. Interaktivna nevrostimulacijska terapija se torej odlikuje po edinstveni zmožnosti iskanja najprimernejših mest zdravljenja, preko katerih dovaja specifičen pulzirajoč tok s široko amplitudo.

InterX terapija se uspešno spopada z različnimi vrstami bolečin, tudi s takšnimi, ki so posledica dolgotrajnega sedenja in prisilne telesne drže, saj spodbuja organizmu lastne mehanizme uravnavanja bolečine. Zaradi te posebnosti je učinkovita pri vseh vrstah bolečin mišično-skeletnega sistema, nevralgijah in postoperativnih bolečinah. Metoda je varna, neinvazivna in za razliko od protibolečinskih zdravil nima stranskih učinkov. Zaradi izjemne učinkovitosti pri lajšanju bolečin in rehabilitaciji različnih poškodb se je interaktivna nevrostimulacija najprej uveljavila prav v vrhunskem športu in športni medicini.

Interaktivna nevrostimulacija ni primerna za osebe s srčnim spodbujevalcem, psihičnimi težavami, težavami s srcem in za nosečnice.