HiTop terapija

Označuje visokotonsko terapijo. Konvencionalna elektroterapija stimulira živce in mišice. HiTop terapija pa ima poleg stimulativnega principa delovanja tudi nestimulativni princip. Primarni cilj HiTop terapije je neposredni učinek na celično izmenjavo snovi. Uporabljene so frekvence med 4000 in 32000 Hz, ki potujejo skozi telo v obliki električnega polja, ki povzroča oscilacijo nabitih delcev. Različne frekvence stimulirajo oz. aktivirajo strukture različnih velikosti. Oscilacija različnih delcev v tkivu ima mnogo učinkov. Rezultat pa je izboljšanje procesov metabolizma, čiščenje telesa in lajšanje bolečine. Namen terapije je vnesti čim več energije v telo. Med terapijo se povečajo mitohondriji, tako volumsko kot številčno.

Uporablja se za:

  • Aktivizacijo mišične črpalke
  • Lipolizo
  • Vazokonstrikcijo
  • Tetanično stimulacijo mišic
  • Lajšanje bolečine po principu protiiritacije

Razlike med konvencionalno elktroterapijo in HiTop terapijo so vidne v učinku in praktični uporabi. Kar se tiče učinka, ločimo pri HiTop terapiji dva glavna mehanizma: vnos energije v telo in izboljšanje metabolizma.  Terapija traja od 30 do 60 min.

Glavne indikacije za uporabo HiTop terapije so: artroza kolena, artroza kolka, sindrom ledvenega dela hrbtenice, sindrom vratnega dela hrbtenice, sindrom prsnega dela hrbtenice, sindrom rama-roka, teniški komolec, bolečina kot posledica poškodb in operacij, odprte rane, zdravljenje edemov, fizični in psihični stres, izčrpanost, osvežitvena terapija za vsesplošno vitalizacijo.

HiTop terapija ima znatno večji učinek pred ostalimi metodami lajšanja bolečin tudi farmakološkimi. Veliko pacientov poroča o znatnem izboljšanju že po prvem obisku-.

HiTop pri artrozah

Artroza je degenerativna bolezen sklepov, pri kateri gre za prehitro in prezgodnje obrabljanje sklepnega hrustanca. Hrustanec dobi razpoke, razjede, je krhek in neodporen na obremenitve. Vzrok za artrozo je lahko prekomerna in nepravilna obremenitev sklepov ali pa sprememba sklepnega hrustanca zaradi škodljivih dejavnikov. Prizadeti so lahko vsi sklepi. HiTop terapija se je še posebej izkazala kot učinkovita terapija v vseh primerih artroz. Poleg lajšanja bolečin lahko dosežemo pospešitev vseh presnovnih celičnih procesov. Pospeši se vnos hranilnih snovi v celice in izločanje odpadnih produktov iz celic. Z visokotonskimi frekvencami vnašamo v področje izrabljenih sklepov energijo, ki prizadeti sklep vitalizira in prehrani. Posamezni z obrabljenimi in bolečimi sklepi je bolj aktivno gibljiv in brez močnih bolečin.

HiTop pri bolečinskih sindromih

HiTop je lahko ključen pri zdravljenju ali vsaj lajšanju različnih bolečinskih sindromov. S svojim direktnim vplivom na celično presnovo okrepi in vitalizira telo, njegov imunski sistem in s tem pripomore k lažjemu premagovanju bolečin različnega izvora.

HiTop pri bolečinah po poškodbah

Skoraj ni človeka, ki ne bi v svojem aktivnem življenju doživel kakšno vrsto poškodbe. Po poškodbi pa sledi daljše ali krajše obdobje neprijetnih simptomov, ki predstavljajo naraven odgovor telesa na poškodbo. Razvije se vnetje v obliki otekline, bolečina in slaba gibljivost. Poškodovano področje moramo čim prej pravilno obravnavati, da zagotovimo pogoje za hitro zdravljenje in povrnitev funkcije. HiTop terapija nam v primeru poškodb nudi vso potrebno podporo za hitro in uspešno zdravljenje, celjenje in obnavljanje poškodovanega področja. Na voljo imamo program, ki je posebej prirejen poškodbam, ki v eni terapiji združuje tri različne in pomembne učinke: zmanjšanje otekline, zmanjšanje bolečine in relaksacijo mišic. Tako brez protivnetnih zdravil in hlajenja dosežemo učinkovit rezultat na način prijazen telesu.

HiTop pri bolečinah po operacijah

Stanje po operacijah zahteva skrbno in ciljno obravnavo operiranega območja, ki vzpostavi ustrezne pogoje za kar se da hitro in učinkovito rehabilitacijo. Vsak operiranec si želi čim hitreje okrevati in povrnitev v prejšnje stanje. HiTop pomaga ustvariti optimalne pogoje za dobro rehabilitacijo, ki vključuje zmanjšanje otekline, zmanjšanje bolečine, izboljšanje prekrvavitve in s tem prehrano obravnavanega področja, izločanje odpadnih  produktov, pravočasno vzpostavljanje  sklepnega gibanja, krepitev mišic in relaksacijo mišic. V telesu vzpodbudi tudi procese celjenja in okrepi imunski sistem, kar še dodatno pomaga posamezniku na poti okrevanja.